Suusatamine kui moemäng

 

Villased rõivad on suusatamisega algusaegadest alati kaasas käinud. 

Varajase suusarõiva võib lihtsalt kokku võtta "vill, vill ja veel villa" - jakid, püksid, kampsunid, mütsid, kindad- kõik olid valmistatud villast. Villamaania!

 

 

 

 

Suusatamine sai väga populaarseks USA-s 1930-40 aastatel, kui suur hulk Austria suusatajaid lahkus Euroopast Saksamaa invasiooni tõttu. Hulk inimesi jõudis omadega lõpuks Vermonti kanti USA-s. Mõtle korraks perekond Von Trappile filmist Helisev Muusika. Nad sattusid 1942. aastal Vermonti, kus asutasid Stowe'i muusikamaja. Paljud USA suusakuurordid asutati samal viisil.

 

 

 

 

Peale sõda muutus suusatamine veelgi populaarsemaks ning rõivastuse juures sai oluliseks värv. 1949. aastal ei olnud keegi mägedes enam rasketes toonides, vaid igaüks soovis silma paista. Toimus moemäng, mida dikteeris suusahullus. Kasutusele tulid ka sünteetilised materjalid, mis lükkasid villased tooted vahekihiks, mis aitasid sooja hoida ja teevad seda siiani.

 

 

 

 

Leia Woolishi valikust nii vahe kui pealiskihte selleks, et talvemõnud kogemata ei jääks. Letile on jõudnud ka uustulnuk, süsihall Masami, millega jääd mäel kõigile esimesena silma. Võta suusamäge kui moelava ja katseta, kui hea kaaslane meriinovillane kampsun su ekstreemsustes on. Lisaks võid lendama viia ka meie Flamingo vesti, mis toimib kohati ka nagu helkurvestina. Kannad Woolishit ja võid kindel olla, et teed nii oma suusa- kui ka moestiiliga kõigile ära.