LUGU ÕNNELIKUST LAMBAST

 

Elas kord üks õnnelik lammas, Bruno. See lammas teadis, kuidas elada loodusega kooskõlas.

Ta vajab värsket õhku, puhast vett ja rohelist rohtu. Nii lihtne ongi. Oh, ja ei saa unustada, et lambad on karjaloomad ja väga seltskondlikud. Nii et ka hea seltskond on talle oluline! Ja nii ta siis elas oma kõige õnnelikumat elu, ühes väikses õnnelikus farmis, koos teiste õnnelike lammastega. Õnnelik loo lõpp.. aga mitte veel päris!

 

 

 

Kuidas siiski aru saada, et lammas on õnnelik? Tegelikult näitab villa kvaliteet lamba heaolu. Lambaid pügatakse vähemalt kord aastas ja tavaliselt kevadel. Õnnelikud ja terved lambad kasvatavad rohkem ja kvaliteetsemat villa. Kui lambad on õnnelikud, on villa kvaliteet parem ja lõpuks on inimesed oma kvaliteetsete ja kauakestvate rõivaste üle tänulikumad. Mida rõõmsamad on lambad, seda rõõmsamad on inimesed! Siinkohal on ka paslik ära märkida, et Woolish kasutab vaid meriinovilla, mida saadakse lambaid säästval moel ja lambaid ei väärkohelda villa kvaliteedi tõstmiseks.

 

 

 

Käisime käesoleva seeria jaoks külas Aliisi õnnelikel lammastel. Aliisi perekond ja nende Gotlandi lambad elavad Noarootsis piltilusas mereäärses kohakeses. Te ei kujuta ette, kui soojalt Aliisi ja tema venna Martini poolt meie tiim vastu võeti! Sattusime neile külla ühel vihmasel ja sombusel päeval, aga tunne oli sees hea ja soe. Aliis tutvustas meile lambaid ning eriti meeldejääv oli Bruno, kes oli kõige suurem, kõige suurema isuga ja kõige seltskondlikum. Saime teada, et igasugune krõbin toob lambad nagu imeväel sinu ümber, kuna siis saab ju midagi maitsvat süüa. Kuniks hakkas vihma sadama.. Ka lambad ei armasta vihma käes seista. Tahame veelkord avaldada tänu Aliisile ja tema perekonnale, kes lubasid meid lahkelt enda valdustesse ja kes avasid meile selleks päevaks oma kodu uksed!
Vaata nende Instagrami siit: aliisilambad

 

 

 

Päev lammaste keskel veetes, tundub nende elu ikka väga lõbus ja lihtne. Leidsime ka ühe toreda fakti nende suurepäraste loomade kohta– lambad tunnevad ära üksikute inimeste ja teiste lammaste näod ning mäletavad neid aastaid. Neile jääb ca 50 erinevat lammast nägupidi meelde. Veelgi enam, mõni lamba või inimese nägu hakkab neile lausa meeldima ja võib tekkida atraktsioon. Kes ei tahaks ühele lambale meeldida?

 

 

 

Võibolla võtad ka hetke, et peatuda ja õnnelike lammaste elust märkmeid teha. Mis sa arvad? Kas on võimalik, et saad kanda ainult looduslikke materjale, süüa-juua puhtamalt, nautida sagedamini värsket õhku või olla ainult nende inimestega, kes sulle tegelikult ka meeldivad? See on lammaste jaoks nii lihtne. Teeme märkmeid ja võtame lammaste elust šnitti! Meie saime tohutult inspiratsiooni tänu Aliisile ja nende perekonna lammastele!