3 NIPPI, KUIDAS HOOLDADA OMA KUDUMIT 

 

Enne kui sa jõuad oma kampsuni 4 numbrit väiksemaks pesta, siis loe seda!

 

Alustame sellest, et meriinovillast kudum või pleed on tegelikult naturaalselt juba isepuhastuv. See tähendab seda, et kiud tõrjub mustuse ja lõhna endast eemale mitte ei ima sisse. Villane toode vajab teinekord lihtsalt õhu käes tuuldumist ja kui tõesti tekivad plekid või topid, siis siin on sulle juhised, kuidas käituda!

 

 

 

TOPIEEMALDUSE A ja O

 

Oma kudumile saad lihtsasti värske välimuse anda, kui eemaldad spetsiaalse topieemalduse vahendiga toote pinnale tekkinud topid. Toppide tekkimine on täiesti normaalne nähtus naturaalsest kiust toodetel. Kuna villakiud on küllaltki lühike, siis paratamatult soovivad mõned kiud oma otsad välja pista ning moodustada topi. Esmakordsel eemaldamisel ei tohiks toppe enam kergesti tekkida. 

 

 

 

KUI VILLA PESED, SIIS ÕIGE VAHENDI JA DELIKAATSE REŽIIMIGA!

 

Nagu eelnevalt mainitud, ei vaja villane toode tihedat pesu. Juhul kui tekib vajadus kampsunit pesta, kasuta spetsiaalset pesuvahendit ning tee seda käsitsi või delikaatse pesurežiimiga. Kindlasti jälgi, et vee temperatuur oleks 30°C või alla selle ning tsentrifuug 500-800 pööret/min.  Peale pesu laota toode tasasele pinnale kuivama ning vormi toodet õrnalt. Soovitame ka kuivanud toode hiljem üle aurutada. See aitab eemaldada kortsud ning annab tootele õige vormi. 

 

 

 

PISTA KUDUM VALGUSE JA KOIDE EEST PEITU!

 

Meie kliimas saab muidugi aastaringselt kudumeid kanda, aga kui tunned, et mõni toekam kudum vajab suvepuhkust, siis kasuta selleks meie puuvillast #bewoolish kotti. Kott on kaitseks valguse eest, mis võib toodet pleegitada ning samuti hoiab eemale ebameeldivad kahjurid.